Preguntes freqüents

Què puc comprar?

A la nostra botiga online  pots comprar els productes artesans del Ripollés i de les comarques limítrofes.

Com és el procés de compra online?

Per fer una compra a la nostra Botiga has de seleccionar els productes que t’interessin i afegir-los al cistell de la compra mitjançant el botó “Afegir”. Un cop seleccionats els articles que busques, pots continuar el procés de compra amb el botó “Veure el meu cistell”, on hi trobaràs el resum de la teva compra. Un cop hagis verificat els productes del cistell, podràs iniciar el procés de comanda i pagament a través del botó “Finalitzar compra”.

M’he de registrar a la botiga online? Com puc fer-ho?

No, pots realitzar la compra sense ser usuari, però recomanem que et facis usuari per poder gestionar les teves comandes. Després de seleccionar els productes, verificar-los al cistell de la compra i procedir a fer la comanda, podràs registrar les teves dades a l’apartat “Encara no ets client?”. També podràs registrar-te directament a la secció del nostre web “El teu compte”, a la part superior dreta.

És segur comprar a la botiga online? Les meves dades estan protegides?

Totes les transaccions realitzades a www.redonxa.com són 100% segures. Totes les operacions que impliquen la transmissió de dades personals o bancàries es realitzen utilitzant un entorn segur. Tota la informació que ens transmets viatja xifrada a través de la xarxa, gràcies al servei basat en la tecnologia de seguretat estàndard SSL (Secure Socked Layer). Així mateix, les dades de la teva targeta de crèdit no queden registrades a cap base de dades sinó que van directament al TPV (Terminal Punt de Venda) de Stripe i/o de Paypal.

Si oblido la meva contrasenya, com puc recuperar-la?

Fent clic al botó “Has oblidat la teva contrasenya?”, que podràs trobar a l’apartat “El meu compte” . Rebràs un correu electrònic de recordatori de la teva contrasenya.

Com puc fer una comanda?

Per fer una comanda hauràs de seguir els següents passos:

a) Escollir els productes:
– A sota de cada producte de la nostra galeria hi ha un botó “Afegir”. Només cal fer un clic al botó i la referència s’afegirà al cistell de la compra.
– El cistell de la compra anirà acumulant els articles que es vulguin comprar. Des del mateix cistell es poden modificar els productes i les unitats.
– Per iniciar el procés de compra només cal clicar el botó “Finalitzar compra” que trobaràs al final del cistell.
b) Emplenar el formulari de compra i finalitzar la compra:
Només cal emplenar els formularis d’adreça de lliurament i acceptar les condicions de compra. (Aquí és on pots registrar-te)
c) Pagar mitjançant les formes disponibles:
El pagament de qualsevol compra pot efectuar-se mitjançant targeta de crèdit/dèbit (Visa, Mastercard, Visa Electron i/o similars a través de Stripe); mitjançant transferència bancària al nostre compte corrent i, sempre que s’habiliti expressament.

Quan tardarà a arribar la meva comanda?

Els productes seran lliurats en un termini d’entre 24 i 36 hores a partir del dia de la comanda. Els caps de setmana i els festius no es tindran en compte com a operatius.

Puc canviar o retornar la meva comanda?

En cas que es presenti algun inconvenient amb els nostres productes, has d’enviar un correu electrònic a comandes@tastalgourmet.com, amb les dades de la comanda, la teva identificació, els motius de la devolució i una foto del producte tal i com va arribar, en el cas d’estar defectuós. Contestarem el correu en el termini més breu possible per solucionar l’inconvenient.

Quines són les despeses d’enviament de les comandes.

Els articles s’envien per diferents servies de transport i els preus els pots trobar aquí.

Com puc saber si la meva comanda s’ha efectuat correctament?

Un cop finalitzat el procés de compra rebràs un correu electrònic indicant el número de la comanda així com tots els seus detalls i com seguir l’enviament.

No puc acabar el procés de compra, què faig?

Si la teva comanda no s’ha pogut realitzar per algun motiu, t’enviarem un correu electrònic indicant-te que la comanda no s’ha fet correctament. Si no trobes el missatge a la Safata d’Entrada del teu correu electrònic, revisa també la carpeta Spam. En cas de no rebre aquesta notificació o si tens algun altre dubte, pots contactar amb nosaltres a través de comandes@tastalgourmet.com.

Què passa si no sóc a casa en el moment del lliurament?

Si el missatger no troba el client al seu domicili, deixarà un avís al telèfon de contacte per concretar  un nou lliurament.

Es fan lliuraments a la península i arxipèlags?

Només subministrem comandes a domicilis de lliurament que es trobin a la península i Balears

Quins sistemes de pagament puc utilitzar?

El pagament de qualsevol compra pot efectuar-se mitjançant targeta de crèdit/dèbit (Visa, Mastercard, Visa Electron i/o similars a través de Stripe); mitjançant transferència bancària al nostre compte corrent i, sempre que s’habiliti expressament.

La targeta amb que es realitzi el pagament haurà de tenir com a entitat financera emissora un banc o caixa d’estalvis amb domicili social en qualsevol dels estats membres de la Unió Europea, així com de l’Europa continental.

Què inclou el preu que apareix al web?

Els preus indicats a la botiga tenen l’IVA inclòs.