PROPOSTA DE HIKE&FLY MEXICÀ A SANT JOAN DE LES ABADESSES

21 DE SETEMBRE DE 2019

EL GRITO

Des de l’any 2005 la vila celebra la Festa del Grito, una diada per commemorar la independència de Mèxic. Aquesta activitat s’ha consolidat per als mexicans residents a Catalunya com una de les millors festes pàtries mexicanes dels Països Catalans, en part perquè se celebra a la població natal de Jaume Nunó i Roca, compositor de l’himne nacional Mexicà. La festa també enforteix l’agermanament de la nostra vila amb San Luis Potosí, la població on va néixer Francisco González Bocanegra, l’autor de la lletra de l’himne. 

Més info i programa de la festa

EL VOL

Potser tenim sort i podem fer un vol més llarg que no només de baixada. Així i tot, 1200 m de desnivell és un bon desnivell. Gaudirem d’unes boniques vistes de la vall del Ter i, si remuntem per sobre la serra Cavallera, de tot el Pirineu Gironí i del Vallespir.

Pujar caminant amb el parapent a l’esquena, des de l’antiga estació de tren de Sant Joan de les Abadesses, ens portarà entre poc menys de 3 i 4 hores. Tot depèn del pes, de la forma física i de les ganes de sortir a volar. El camí té una ascensió moderada fins a arribar a la pista del Taga (menys de 4 km). i encara ens mancarà un desnivell de 800 m en uns 3 km  més fins a l’enlairament.

Encara que es pot sortir de més avall del Puig Estela, si les condicions són fluixes, millor assegurar i pujar coma mínim fins a la cota 1900. D’aquesta manera no patirem per arribar fins a l’aterratge de Sant Joan de les Abadesses.

COM AJUNTEM LES DUES COSES?

A les 08.00 h és una bona hora per quedar al bar Peret (vegeu mapa) i agafar forces ràpidament per començar a caminar a les 08.30 h si es decideix sortir a caminar des del mateix parc de l’estació.

Pels que no tinguin ganes de matinar o caminar tant, es pot quedar una mica més tard i sortir en cotxes cap a la pista del Taga (uns 15 o 20 minuts des del Peret). Els que surten de l’Estació caminant tenen una mica més d’una hora de camí fins al punt on es deixen els cotxes a la pista del Taga. 

Des de la pista a l’enlairament sota el Puig Estela, a uns 1900 m d’altitud aproximadament, tenim més d’una hora o potser dues depenent del cansament i de si escollim el camí de la dreta (més llarg però menys exigent) o tirem pel dret.

Un cop aterrats i recollits els cotxes a la pista del Taga, podem anar a la part vella del Poble on tenim, a la plaça Major, tot de parades de menjar mexicà tant de restaurants de les comarques veïnes com d’algun particular. 

MAPA: DIFERENTS RUTES I SERVEIS

Al mapa teniu dues rutes: la de color blau que surt de l’estació i arriba al cim pel camí més directe, i la taronja que comença a la pista del Taga i puja per un corriol que fa una llarga llaçada fins al cim. Aquesta ruta també dibuixa el vol de baixada fins a l’aterratge de Sant Joan de les Abadesses.

També teniu indicacions d’aparcaments de caravanes i cotxes i de llocs d’interès…

SEGUR QUE TENIM SORT AMB EL TEMPS

Si teniu algun dubte de la zona que no estigui clar en aquesta pàgina, podeu enviar-me un whatsapp al 667772356. Tinc molt mala cobertura la majoria del temps i no rebo les trucades. Recordeu que és un espai protegit i cal respectar l’entorn i no aparcar fora de les zones indicades. Informació de la zona amb la resta d’enlairaments i aterratges d’emergència la teniu en aquest enllaç.